… με το πέρας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το δημοφιλές στυλ αεροπόρων έχει εξελιχθεί σε βασικό στυλ της βιομηχανίας μόδας.

Μέχρι τη δεκαετία του 1950, το Χόλιγουντ είχε αγκαλιάσει το δερμάτινο μπουφάν, εδραιώνοντας τον τίτλο του ως σύμβολο του αντάρτικου πολιτισμού. Ο Μάρλον Μπράντο απεικόνισε έναν αλλόκοτο ηγέτη της συμμορίας μοτοσικλετών στην ταινία The Wild One  (o ατίθασος) του 1953 και ήταν ο πρώτος που φορούσε ένα Schott “Perfecto” στη μεγάλη οθόνη. Ακολουθεί to 1955 o «Επαναστάτης χωρίς αιτία»  James Dean, ο οποίος συνέδεσε περαιτέρω το leather jacket με την εικόνα του κακού παιδιού!

Και φτάνουμε στη δεκαετία του 1960 όπου “King of Cool” – όπως ήταν το παρατσούκλι του σπουδαίου  Steve McQueen απογείωσε το LEATHER JACKET!

Το δερμάτινο jacket  δεν είναι μόδα!

Το δερμάτινο jacket είναι τρόπος ζωής, είναι φιλοσοφία είναι ΣΥΜΒΟΛΟ!

Το perfecto jacket του Marlon Brando στο The Wild One, το jacket του John Travolta στο Grease. Το δουλεμένο και καταπονημένο καφέ δερμάτινο τζάκετ του Harrison Ford στο Indiana Jones..

Και μην ξεχνάμε τον Charlton HestonFrank Sinatra, τον William Holden. Τον σπουδαίο Paul Newman, τον Montgomery Clift, τον Jack Nicholson. Τον Errol Flynn και τον Gregory Peck! Ποιος αλήθεια δεν αγάπησε το δερμάτινο μπουφάν που φορούσε ο Tom Cruise στο Top Gun!

Πραγματικά δεν έχει τελειωμό η λίστα των παλιών αγαπημένων ηθοποιών που απογείωσαν το δερμάτινο μπουφάν!

Η ιστορία δεν τελειώνει εδώ! Στην ουσία ακόμη δεν άρχισε…

Εκτός από τους πολυάριθμους ηθοποιούς του Hollywood (και όχι μόνο) μία νέα κατηγορία έρχεται να συμπληρώσει και να εκτοξεύσει στα ύψη την “εικόνα” … το σύμβολο LEATHER JACKET!

Και φυσικά αναφερόμαστε στη μουσική σκηνή – ξεκινώντας από τον Βασιλιά Elvis, και φτάνοντας στο σήμερα ….

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…