Ένα δερμάτινο μπουφάν υπάρχει σχεδόν σε κάθε ντουλάπα.

Είναι διαχρονικό, δίνει στυλ και είναι τρομερά εύκολο στο συνδυασμό.

Τι πρέπει όμως να κάνουμε ώστε να το διατηρούμε σε καλή κατάσταση;

καθαρισμός και περιποίηση δερμάτινουΞεκινάμε με το προφανές:

Ελέγχουμε την ετικέτα. Με πιο απλά λόγια, πρέπει να ξέρουμε τι αγοράζουμε.

Πιθανό η πιο απλή συμβουλή που μπορούμε να δώσουμε, αλλά αξίζει να τη θυμόμαστε.

Δεν είναι όλα τα δέρματα ίδια. Διαφορετική αντιμετώπιση έχει ένα δερμάτινο από δέρμα αρνιού ή προβάτου σε επεξεργασία nappa, διαφορετική το suede ή το nubuck.

Μη ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη δέρματος (για τα οποία θα αναφερθούμε σε επόμενη ανάρτηση). Δερμάτινα από αντιλόπη, από μοσχάρι, από πρόβατο ή αρνί, από κατσίκι, ακόμη και από χοιρινό.

Πρέπει λοιπόν να ξέρουμε το δερμάτινό μας, από τι δέρμα είναι φτιαγμένο.

Οκ. Και μετά τι;

 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Χρησιμοποιήστε μία φαρδιά κρεμάστρα για το δερμάτινό σας και όχι π.χ. αυτές που χρησιμοποιούμε για τα πουκάμισά μας.

φαρδιά κρεμάστρα για δερμάτινο μπουφάν

Μην ξεχνάτε ότι το δερμάτινο έχει κάποιο βάρος. Και όσο πιο βαρύ είναι τόσο θα ξεχειλώνει στους ώμους εάν η κρεμάστρα δεν είναι η  σωστή.

Χρησιμοποιήστε μία υφασμάτινη θήκη, για την προστασία από τη σκόνη – ποτέ πλαστική – έτσι ώστε το δερμάτινο να αναπνέει και κρεμάστε σε δροσερό και ξηρό μέρος.

Αποφύγετε να το αποθηκεύεται σε μέρη με υγρασία, ή με ήλιο. Στη πρώτη περίπτωση θα εμφανίσει μούχλα και στη δεύτερη θα ξεβάψει.

Εάν πάραυτα, διαπιστώσουμε μούχλα στο δερμάτινό μας, ακολουθούμε την εξής διαδικασία: Καθάρισμα με ελαφρώς βρεγμένο και καλά στυμμένο πανάκι. Καλός αερισμός του δερμάτινου και σιδέρωμα. Ναι καλά διαβάσατε σιδέρωμα.

Χρησιμοποιούμε πρέσα (ή σίδερο), χωρίς ατμό, και ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΥΦΑΣΜΑ ανάμεσα στο δέρμα και στη πλάκα της πρέσας! Και το δερμάτινο γίνεται καινούριο.

Εδώ να πούμε πως τη πρέσα μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε ακόμη και στη περίπτωση που τσαλακώθηκε το δερμάτινό μας και θέλουμε να το επαναφέρουμε.

 σιδέρωμα δέρματος

 

Εάν βραχεί.

Εάν βραχεί το δερμάτινό σας, κρεμάστε το μακρυά από εστίες θερμότητας να στεγνώσει με φυσικό τρόπο. Ποτέ κοντά σε τζάκι και καλοριφέρ. Το επαναφέρουμε στη ντουλάπα μας μόνο εφόσον έχει στεγνώσει καλά!

 

Καθαρισμός – συντήρηση

Χρησιμοποιήστε (αφού πρώτα καθαρίσετε από σκόνη), ειδικό μαλακτικό για δέρματα. Με ένα βαμβακερό πανάκι, περάστε με απαλές κινήσεις το δερμάτινό σας. Απαλό πέρασμα και όχι τρίψιμο. Μην ξεχνάτε πάντα να δοκιμάζετε σε κάποιο εσωτερικό σημείο.

Συνήθως τα δερμάτινα υποφέρουν στη περιοχή του γιακά (λιπαρό δέρμα για τους άνδρες – καλλυντικά και βαφές μαλλιών για τις γυναίκες).

Μπορούμε να προσθέσουμε έναν έξτρα γιακά, με κουμπάκια ώστε να αφαιρείται και να πλένεται (ενδείκνυται για τα suede nubuck)

Συνοψίζοντας, να πούμε ότι σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον επαγγελματία σε ότι αφορά το καθάρισμα του δερμάτινού μας.

καθαρισμός δερμάτινου με απαλό πανάκι

Μείνετε συντονισμένοι. Ακολουθούν πολλά και ενδιαφέροντα άρθρα about leather jacket!

Για οποιαδήποτε απορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ. 2641045522

και στο email info@modapelle.gr